Skip to main content
Aluminium billets neatly stacked in a warehouse.
09 Mar 2022

Alegeți profilele din aluminiu sau PVC? Pro și contra.

Dominând piața datorită reputației lor de a necesita întreținere redusă, aluminiul și PVC-ul sunt alegeri excelente atunci când vă renovați sau construiți casa sau spațiul de lucru. Ambele oferă o izolare termică excelentă, contribuind la scăderea valorii U și la protejarea mediului înconjurător. Dar cum puteți face alegerea potrivită pentru dumneavoastră?

Proiecte diferite necesită materiale diferite. Comparăm ferestrele și ușile din PVC și aluminiu, din punct de vedere financiar, tehnic și al designului - pentru a vă ajuta să decideți ce material este mai potrivit pentru construcția visurilor dumneavoastră.

PVC în loc de aluminiu

PVC-ul este o opțiune excelentă dacă proiectul dumneavoastră are ferestre și uși de dimensiuni standard. Profilele din PVC necesită foarte puțină întreținere și reprezintă cea mai ieftină alegere pentru ferestrele de dimensiuni standard. Dar dacă aveți nevoie de suprafețe mai mari sau non-standard de sticlă sau de uși glisante, acestea nu sunt cea mai bună soluție, deoarece trebuie să fie întărite cu oțel. Acest lucru face ca diferența de preț față de alte rame să fie depășită pentru dimensiunile non-standard ale ferestrelor. În cazul în care căutați un anumit stil arhitectural, s-ar putea să considerați limitată gama de design pe care o oferă PVC-ul.

PVC: excelent pentru dimensiuni standard, mai puțin potrivit pentru dimensiuni non-standard

Ferestre și uși din aluminiu

Ferestrele și ușile din aluminiu sunt disponibile în aproape toate dimensiunile. Sunt posibile deschideri mari sau chiar elemente de până la trei metri înălțime. De asemenea, aluminiul oferă mai multă stabilitate și susține suprafețe mai mari de sticlă și uși glisante, păstrând în același timp un aspect elegant. De fapt, ferestrele din aluminiu sunt disponibile în toate culorile RAL și într-o varietate de combinații de design, ceea ce le face extrem de versatile din punct de vedere arhitectural.

De asemenea, ferestrele sunt stabile și într-un alt mod - rezistă fără cusur la orice condiții meteorologice. Prețul este direct proporțional cu izolarea termică de care aveți nevoie pentru proiectul dumneavoastră, care depinde de valoarea U pe care o urmăriți. Și nu în ultimul rând: ferestrele și ușile din aluminiu necesită foarte puțină întreținere, fiind nevoie doar de o spălare cu apă cu săpun de câteva ori pe an.

Cum să faceți alegerea corectă

Nu sunteți sigur de ce are nevoie spațiul de lucru, renovarea casei sau construcția dumneavoastră în ceea ce privește ferestrele și ușile? Comparați stabilitatea, nivelul de întreținere necesar și izolarea termică, precum și opțiunile de design atunci când luați în considerare PVC sau aluminiu. Și nu uitați: atunci când vine vorba de libertatea de design, aluminiul este materialul preferat. Stiluri, forme, dimensiuni, tipuri de deschideri, culori, accesorii de feronerie... aluminiul vă permite să vă exprimați propria personalitate în stilul proiectului dumneavoastră.

Ce spuneți despre aluminiu versus lemn?

Aflați aici

Drepturi de autor

Casă privată HiFinity Hombourg - Crahay & Jamaigne Architectes (arhitect), Samuel Defourny (fotograf)