Skip to main content
Solar panels on top of the Reynaers warehouse in Duffel, Belgium.
15 Mar 2022

Aluminiu cu emisii reduse de carbon - un angajament puternic

Dacă doriți să produceți aluminiu, aveți nevoie de energie electrică - este inevitabil. Cu toate acestea, ceea ce putem decide noi înșine este alegerea corectă a sursei de energie. Optând pentru energie regenerabilă, Reynaers Aluminium își limitează în mod semnificativ amprenta de carbon din aluminiu.

Totul începe cu furnizorii noștri. La Reynaers Aluminium, nu dorim să achiziționăm aluminiu produs prin surse de energie poluante, cum ar fi cărbunele. În schimb, mergem pe calea ecologiei și folosim surse de energie electrică durabilă pe tot parcursul procesului de producție a aluminiului. Vă explicăm cum ne ajută energia regenerabilă să creăm soluțiile dumneavoastră de aluminiu cu emisii reduse de carbon.

Eficiența energetică regenerabilă

Alegerea corectă a sursei de energie este crucială pentru a menține amprenta de carbon a aluminiului la un nivel cât mai scăzut. În industria europeană a aluminiului, amprenta medie de carbon se ridică la 8,6 kilograme de dioxid de carbon pe kilogram de aluminiu. Cu toate acestea, prin utilizarea de energie electrică ecologică provenită de la centrale hidroelectrice, Reynaers Aluminium își reduce amprenta de carbon la aproximativ jumătate din această medie. Prin urmare, oferim cu mândrie soluții de aluminiu cu emisii reduse de carbon tuturor clienților noștri.

Datorită procesului electrolitic "Hall-Héroult", putem transforma oxidul de aluminiu în aluminiu primar. Cu toate acestea, această etapă importantă din ciclul de producție a aluminiului necesită multă energie și nu are alternativn ultimele două decenii, eficiența energetică a procesului Hall-Héroult s-a îmbunătățit cu 20%. Iar prin limitarea propriului nostru consum de energie, putem reduce direct impactul ferestrelor și ușilor dumneavoastră din aluminiu asupra mediului.

Viitorul aluminiului sustenabil

Dar există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri. Reynaers Aluminium este membru al European Aluminium, vocea oficială a industriei aluminiului din Europa. În raportul său "Viziunea 2050", organizația discută modul în care sectorul poate contribui la planurile Uniunii Europene pentru viitoarea decarbonizare. Prin angajamentul față de astfel de inițiative ambițioase, reducem și mai mult impactul carbonului asupra produselor noastre din aluminiu.

Reducerea amprentei noastre de carbon este doar unul dintre obiectivele noastre. Pentru a anticipa nevoile dumneavoastră de proiectare durabilă, continuăm să îmbunătățim toate sistemele noastre de aluminiu cu emisii reduse de carbon. De exemplu, investind în continuare în reciclarea aluminiului, ne asigurăm că ferestrele, ușile glisante, fațadele sau alte componente ale construcției reprezintă cea mai durabilă soluție posibilă. Viitorul construcțiilor este verde, iar Reynaers Aluminium este partenerul sustenabil perfect pentru dumneavoastră.

Reynaers Aluminium se angajează să ofere produse durabile și calitate certificată.

Citiți mai multe aici