Skip to main content
Turn-tilt window in private Polish home, with tree on the side.
09 Mar 2022

Când au nevoie ferestrele dumneavoastră din aluminiu de renovare?

Vă întrebați dacă este timpul să vă renovați ferestrele și ușile, dar nu sunteți sigur cum să vă decideți? În acest articol, analizăm câteva criterii vizibile și mai puțin vizibile pe care trebuie să le luați în considerare atunci când vă gândiți la înlocuirea ferestrelor sau ușilor.

Nu orice renovare a aluminiului este la fel. Înlocuirea ferestrelor și ușilor poate fi catalogată drept o renovare ușoară sau grea. O renovare grea de înlocuire a ferestrelor înseamnă că întregul sistem de ferestre este spart și înlocuit. Pentru o renovare ușoară, cadrul exterior montat este de obicei încă în stare bună și doar părțile mobile și sticlele sunt înlocuite.

Criterii vizibile

Uneori este ușor de observat care sunt ferestrele și ușile care au nevoie de renovare. Acestea pot fi depășite sau pot avea un stil care nu se mai potrivește cu clădirea (clădirile) din jur. Poate că există deteriorări vizibile ale ramei sau ale sticlei. Atunci când aveți încă ferestre sau uși cu un singur geam, vă recomandăm să vă modernizați geamurile pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

Aveți grijă să nu se acumuleze umezeală între geamurile duble sau triple. De fapt, condensul ar putea fi un semn de izolare slabă a geamurilor, ceea ce reprezintă un motiv notabil pentru înlocuirea ferestrelor. De asemenea, deschiderea greoaie a ferestrelor sau faptul că nu se închid corect poate fi o sursă de ineficiență termică. Este timpul să apelați la un profesionist pentru renovarea aluminiului.

Woman wiping moist window pane with bare hand.

Criterii mai puțin vizibile

În cazul în care nici unul dintre criteriile vizibile nu se aplică proiectului dumneavoastră, s-ar putea să nu fiți încă sigur dacă este necesară o renovare a aluminiului. Cu toate acestea, luarea în considerare a următoarelor principii mai puțin vizibile vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Ramele dumneavoastră se pot deteriora fără să existe daune vizibile. Ferestrele din lemn, de exemplu, pot ascunde intemperiile și pierderea din structură sub un strat fin de vopsea. Simțiți în mod regulat curenți de aer atunci când stați în apropierea ferestrei dumneavoastră? Acest lucru ar putea indica ineficiența termică și o izolare mai puțin perfectă a ferestrelor, ușilor sau sistemelor dumneavoastră glisante. Vă puteți da seama după factura de energie dacă ar trebui să faceți o modernizare către soluții mai eficiente din punct de vedere energetic.

Reading corner with SlimLine 38 windows.

În plus, ferestrele rezistente la intemperii pot proteja împotriva căldurii, frigului și ploii, dar uneori, zgomotul exterior enervant își face loc în casa dumneavoastră. Geamurile triple sunt o opțiune excelentă pentru a vă transforma proiectul într-un refugiu silențios în zonele aglomerate sau cu trafic intens.

Înlocuirea ferestrelor sau modernizarea lor poate contribui la creșterea eficienței energetice a locuinței dumneavoastră.

Dacă considerați că renovarea cu sisteme din aluminiu ar fi ceea ce vă doriți, considerați Reynaers Aluminium ca fiind partenerul dumneavoastră de încredere. Pentru orice tip de proiect de renovare, vă oferim designul de profil care se potrivește cel mai bine nevoilor construcției dumneavoastră. Așadar, aruncați o privire la gama noastră vastă de soluții, contactați-ne și începeți astăzi să vă construiți casa perfectă.

Doriți câteva sfaturi rapide despre cum să vă întrețineți ferestrele și ușile proaspăt renovate?

Citiți mai multe aici

Drepturi de autor

Nowa Magdalenka - Marcin Czowicki (arhitect), Bartosz Makowski (fotograf)
Vila Treviso - Piero Annoni (fotograf)