Skip to main content
Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia

Flex House

Zürich - Elveţia - 2016

Creativitate în toată splendoarea ei pe malul lacului Zürich. Născută din mintea arhitectului Stefan Camenzind, Flexhouse își maximizează suprafața datorită designului său surprinzător în formă de S. Intră în casă și vezi cum suprafețele mari de sticlă aduc priveliștea asupra lacului și munților din apropiere, fără a-ți pierde sentimentul de intimitate. Materialele verzi fac clădirea luminoasă și mai atractivă. Datorită ferestrelor cu geam triplu, eficiente din punct de vedere energetic, de la Reynaers Aluminium, această casă privată a primit certificarea Minergie pentru clădire durabilă.

Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia

Strânsă între o cale ferată și malul lacului, suprafața limitată a proiectului de 170 de metri pătrați a fost cea mai mare problemă de depășit. „Dar când circumstanțele devin grele, trebuie să fii creativ”, spune arhitectul Stefan Camenzind. „În cazul Flexhouse, singura cale era în sus.” De fapt, patru etaje de spațiu de locuit oferă o vedere panoramică spectaculoasă datorită celor trei pereți de sticlă înveliți într-o structură de beton. Un al patrulea perete din spate asigură că proprietarii pot admira priveliștea în deplină intimitate.

Pe ternul îngust al casei Flexhouse, singura cale este să mergi în sus.

Stefan Camenzind

Deschidere la fiecare etaj

Când te uiți la casă din exterior, observi imediat designul ei curbat alb. Dar adevărata surpriză este în interior. Deși cocoțată pe o parcelă triunghiulară îngustă, casa compactă oferă senzația de deschidere și liniște la fiecare etaj. Bucurați-vă de priveliștile neîntrerupte ale lacului Zürich și ale munților din jur datorită panourilor mari de sticlă și ramelor înguste realizate cu soluțiile Reynaers Aluminium.

Soluțiile glisante ConceptPatio 155 se deschid către terasele de la ultimul etaj, oferindu-vă oportunitatea de a aprecia și mai mult priveliștea din jur. Combinate cu ferestrele noastre ConceptSystem 86, aceste sisteme acoperă în întregime casa pe trei laturi diferite. Drept urmare, cantități uriașe de lumină naturală intră din fiecare unghi, în fiecare curbă. Și dacă doriți să creați un spațiu mai personal, jaluzelele externe vă pot oferi intimitatea necesară pentru dumneavoastră și vizitatorii dumneavoastră oricând doriți.

  • Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia
  • Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia
  • Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia
  • Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia

Construiește în mod responsabil cu Minergie

Designul și priveliștea din jur nu au fost singurele preocupări ale arhitectului. Pentru a reduce impactul clădirii asupra mediului, Stefan a dorit să includă cât mai multe caracteristici eficiente din punct de vedere energetic. Ferestrele cu geam triplu de la Reynaers Aluminium țin frigul afară, în timp ce jaluzelele exterioare limitează câștigul de căldură de la soare. O pompă de căldură geotermală încălzește casa în iernile reci elvețiene, dar le poate răci și în verile fierbinți. Căldura și frigul în echilibru perfect.

Datorită componentelor sale ecologice, Flexhouse a primit prestigioasa Certificare Minergie pentru Construcție Durabilă. Această etichetă de calitate elvețiană vă confirmă că proiectul are un design responsabil de climă, care ia în considerare costurile reduse cu energie și emisiile minime de CO2. Cu alte cuvinte: design frumos și responsabilitate ecologică combinate într-un singur proiect.

Villa Flex House situat în Zürich, Elveţia

Flexhouse inspiră proprietarii și arhitecții din întreaga lume datorită designului său splendid, priveliștilor spectaculoase și performanței durabile. Vizitați această casă de pe malul lacului și aflați din planul său original și structura deschisă cum vă puteți construi propria casă ecologică. Cu o idee creativă și materiale de construcție potrivite, soluții unice devin dintr-o dată posibile.

Sisteme Reynaers utilizate

Involved stakeholders

Arhitect

Fotograf

  • Peter Würmli