Skip to main content
Front view of the Belgian Pavilion with green roof and palm trees.

Reynaers Aluminium contribuie cu mândrie la Pavilionul Belgian de la Dubai World Expo

Reynaers Aluminium este partener Gold al pavilionului belgian de la Dubai World Expo 2021. Cu soluțiile noastre de anvelopare din aluminiu de înaltă calitate, ajutăm pavilionul „The Green Arch” să prezinte inima și sufletul lumii. Expoziția se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 până în 31 martie 2022.

Connecting Minds, Creating the Future

Tema centrală a Expoziției Internaționale din Dubai din acest an este „Connecting Minds, Creating the Future”. Simbolizează angajamentul Dubaiului de a construi o lume mai bună și de a modela un viitor mai durabil prin soluții inovatoare. Mobilitatea, Sustenabilitatea și Oportunitatea formează principalele subiecte din cadrul acestei teme. Intră în expoziție și vizitează unul dintre cele 192 de pavilioane ale sale. Pentru prima dată, fiecare țară va avea propriul său pavilion, oferind o experiență culturală captivantă de care să vă bucurați.

Situat în districtul Mobility al expoziției, Pavilionul Belgian comunică în detaliu viziunea de mobilitate a națiunii pentru 2050. Supranumită „The Green Arch”, structura vrea să transmită un mesaj de speranță. Veți observa un număr mare de strategii de construcție durabilă prezentate în designul pavilionului. Acest lucru demonstrează modul în care arhitecții și cetățenii pot construi comunități urbane ecologice în deplină armonie.

Side view of Belgian Pavilion.
Night view of Belgian Pavilion and its green terraces.

Promovarea Belgiei prin The Green Arch la Expoziția Internaționala din Dubai

Având înălțimea de cinci etaje pe o suprafață brută de 4.824 de metri pătrați, pavilionul belgian arată ca un monolit floral arcuit. Vizitatorii experimentează eleganța umilă a Arcului datorită tehnicilor, aplicațiilor, produselor și materialelor belgiene incluse în design. Atât din interior, cât și din exteriorul structurii, căldura în simplitate este cheia.

Dominique Schaeken, Chief Marketing Officer al Reynaers Aluminium, explică: „Ne simțim onorați să contribuim la un pavilion belgian remarcabil, care inspiră cu noi caracteristici tehnologice. Mulți vizitatori au menționat deja The Green Arch drept unul dintre primele 10 pavilioane de vizitat obligatoriu ale Dubai World Expo.”

Sustenabilitatea este un mesaj central la Expoziția Mondială, așa cum este și pentru delegația belgiană. De exemplu, pavilionul energetic pozitiv al Belgiei produce mai multă energie decât consumă. Mai mult, constructorii au urmat principii circulare de construcție și au folosit numai materiale reciclate. Chiar și structura din lemn poate fi demontată și refolosită ulterior.

Valorificarea prezenței noastre locale puternice, în Orientul Mijlociu

Arhitecții belgieni Vincent Callebaut și Assar au proiectat pavilionul, în timp ce constructorii de la BESIX Group au transformat planul în realitate. În parteneriat cu BelExpo și BESIX Group, Reynaers Aluminium a livrat profilele pentru fațada din aluminiu a structurii.

Ali Khalaf, Managing Director Reynaers Aluminium Orientul Mijlociu, subliniază ce înseamnă pentru echipa sa să contribuie la acest proiect: „Suntem mândri să contribuim la promovarea Belgiei, țara sediului nostru central, aici, în Orientul Mijlociu. Suntem prezenți pe piață de 17 ani, iar acest proiect simbolizează legătura companiei cu regiunea.”