Analiza tendintelor despre viitorul fatadelor dupa COVID-19 impreuna cu ARUP Ventilarea naturala si racirea

Analiza tendintelor despre viitorul fatadelor dupa COVID-19 impreuna cu ARUP Ventilarea naturala si racirea

Cu pandemia de COVID-19, suntem intr-un moment de schimbare rapida. De aceea, este extrem de important sa intelegem ce tendinte va urma industria constructiilor in urmatorii ani. Impreuna cu Arup, am examinat modul in care pandemia COVID-19 va afecta industria fatadelor si dezvoltarea de noi produse si servicii. Arup este o firma independenta de designeri, planificatori, ingineri, arhitecti, consultanti si specialisti tehnici, care se ocupa de toate aspectele mediului construit de astazi. Procesul s-a realizat printr-o serie de ateliere, cu experti Arup din domeniul anveloparii cladirilor, materialelor, sustenabilitatii, fizicii cladirilor, acusticii si serviciilor de constructii, precum si in jur de 30 de interviuri cu reprezentanti cheie ai industriei.

Tendintele fatadelor dupa COVID-19: Ventilatia

Daca oamenii isi petrec intre 60 si 90 % din timpul lor in interior, ventilatia si racirea joaca un rol major in protejarea sanatatii si a bunastarii. Pandemia actuala nu face decat sa intensifice aceasta tendinta. Avand in vedere nevoia tot mai mare de ventilatie, dispozitivele de ventilatie naturala integrate cu elementele de deschidere ale fatadelor cladirii care raspund cerintelor de eficienta energetica si acustica au un potential considerabil pe piata in economia post-coronavirus. Reynaers Aluminium a deschis deja calea cu unele produse nou dezvoltate, cum ar fi fereastra noastra cu super performante acustice SoftTone sau elementele noastre cu deschidere vectrala pentru fatade. Puteti citi mai multe despre concluziile privind ventilatia naturala in articolul realizat de Arup (download).

Analiza tendintelor despre viitorul fatadelor dupa COVID-19 impreuna cu ARUP
Ventilarea naturala si racirea

Ventilatia a fost dintotdeauna un subiect popular in domeniul constructiilor. Pandemia doar a crescut interesul fata de acest aspect si i-a stimulat pe arhitecti si ingineri sa caute modalitati alternative, mai bune de a crea un mediu sanatos in spatii rezidentiale, de birouri si publice. Introducerea elementelor cu deschidere vectrala pentru peretii cortina ofera tuturor partilor implicate in industria constructiilor mijloacele pentru a atinge acest obiectiv. Prin extinderea gamei de elemente cu deschidere vectrala integrate in sistemele de pereti cortina, putem oferi o solutie de ventilatie naturala in aproape orice situatie. Imbunatatirea performantelor termice si a celorlalte performante creeaza consistenta sistemelor si a variantelor acestora si consolideaza portofoliul nostru de sisteme de perete cortina. Directiile de proiectare ale acestor ferestre, nou lansate, sunt estetica, performanta si fiabilitatea. Descoperiti mai multe informatii despre variantele noastre de ferestre cu deschidere vectrala.

Fereastra SoftTone furnizata de Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium a lansat o noua varianta a ferestrestrelor din seria MasterLine, care a fost dezvoltată în special ca o soluție de reducere a zgomotului. Acest produs permite arhitecților să raspunda nevoii proprietarilor de case, care trăiesc în oraș, de a deschide fereastra și de a aduce prospetime in interiorul casei, fara zgomotul de fundal al orasului. SoftTone® este rezultatul parteneriatului dintre Arup - care a dezvoltat tehnologia SAFE (element de fatada care atenueaza sunetul) si Reynaers Aluminium. Rezultatul este o solutie arhitecturala durabila pentru racirea si ventilatia naturala in mediul urban. Mecanismul de deschidere paralela a ferestrei permite ventilatia si racirea naturala, in timp ce componentele SoftTone® din interiorul ferestrei contribuie la reducerea zgomotului venit din exterior. Rezulta o experienta de lucru si de viata sanatoasa si relaxanta, chiar si in mijlocul unui oras vibrant. Descoperiti mai multe despre MasterLine SofTone aici.

Tendintele fatadelor dupa COVID-19: Racirea

Cerintele de racire ale cladirilor s-au triplat intre anii 1990 si 2018. O proportie semnificativa din consumul de energie este utilizata pentru racirea cladirilor de birouri. Solutiile pasive si bioclimatice nu numai ca reduc nevoia de racire, ci si nevoia de sisteme mecanice si contribuie la robustetea tehnologiei constructiei. Racirea nocturna foloseste masele de stocare termica ale structurii primare, cum ar fi tavanele si peretii, ca tampon pentru a absorbi caldura in timpul zilei. Noaptea, caldura este disipata prin fluxul de aer controlat de orificiile de ventilatie. Configuratiile de birouri deschise, zonate si bazate pe activitati sustin acest concept. Este de asteptat ca valul de renovari initiat de European Green Deal sa ofere noi oportunitati de dezvoltare pentru racirea pe timp de noapte. Deoarece, prin reducerea sectiunilor transversale de ventilatie, aceasta permite, de asemenea, cresterea inaltimii libere a proprietatilor existente. Puteti citi mai multe despre potentialul racirii nocturne in articolul realizat de Arup Download.