Avalon

Vizualizare - Evaluare - Experimentare

AVALON, camera de simulare virtuala din cadrul Campusului Reynaers localizat in Belgia, va permite sa vizitati viitorul proiect printr-o experienta virtuala reala. Imaginati-va ca de acum puteti intra intr-o cladire aflata inca in faza de conceptie impreuna cu ceilalti colaboratori implicati in proiect. In Avalon, puteti parcurge diferitele spatii ale cladirii pentru a revizui orice aspect legat de proiectare prin ajustarea dimensiunilor incaperilor sau a altor elemente ale cladirii, schimbarea culorilor sau a materialelor folosite. Acest instrument valoros, schimba in totalitate modul in care proiectul unei cladiri este evaluat si vizualizat.        

CUI II ESTE ADRESATA?

Camera de simulare virtuala AVALON creeaza cadrul ideal pentru colaborarea intre arhitecti, investitori, contractori si expertii Reynaers. De acum puteti aduce impreuna diferitele parti implicate in proiect pentru o vizita virtuala si pentru evaluarea 3D a viitoarelor cladiri si a solutiilor propuse.

 

CE POATE FACE AVALON PENTRU PROIECTUL DUMNEAVOASTRA?

AVALON transforma proiectul arhitectural 3D (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks, etc.) intr-un model virtual in care sa puteti intra pentru a examina toate aspectele tehnice si de design din interiorul si exteriorul cladirii. Astfel, procesul decizional este mult imbunatatit deoarece puteti evalua si modifica impreuna cu beneficiarul, in timp real.

In plus, s-au creat modele generale pentru mai multe tipuri de cladiri, pe care se pot configura produsele Reynaers, intr-un mod foarte realist.

AVALON se poate transforma foarte usor intr-o sala de intalniri pentru ca ofera posibilitatea vizualizarii tuturor tipurilor de documente trecand de la vizionarea 2D la 3D si inapoi.

Concept: ‘Jaspers-Eyers Architects’

CUM FUNCTIONEAZA AVALON?

AVALON este o camera de simulare virtuala bazata pe proiectii de inalta calitate, configurata special pentru aplicatii arhitecturale, ce poate gazdui grupuri de pana la 8 persoane. Proiectia pe cinci laturi introduce utilizatorul intr-o experienta virtuala de ultima ora. 25 de proiectoare cu tehnologie laser creeaza imagini vii de inalta rezolutie, facand sa straluceasca ideile dumneavoastra arhitecturale. Ochelarii activi 3D creeaza o imagine stereoscopica si va urmaresc miscarile, generand iluzia 3D, dar in acelasi timp permitandu-va sa vedeti oamenii de langa dumneavoastra.

AVALON are in dotare o serie de computere puternice care gestioneaza modelele arhitecturale complexe si proceseaza randarea in timp real. Software-ul Middleware dedicate, ruleaza fisierele a peste 200 de aplicatii utilizate in mod obisnuit, cum ar fi Revit, Archicad, SketchUp si Navisworks, ca modele virtuale de inalta calitate, disponibile pentru a fi explorate. In timp ce utilizatorul navigheaza prin modelul ales cu stick-ul de control, operatorul poate face modificari in soft-ul de proiectare.

Acest set impresionant de instrumente hardware si software este conceput pentru a aduce la viata ideile dumneavoastra arhitecturale si pentru a va oferi posibilitatea sa vizualizati proiectul in fiecare etapa.

 

 

UTILIZATI AVALON IN CADRUL PROCESULUI DE PROIECTARE

EVALUAREA CONCEPTULUI

Conceptele pot fi vizualizate, evaluate si adaptate simultan. Analizati modelele 3D in amanunt si faceti modificari pe parcurs. Evaluand procesul de proiectare in timp real si testand toate optiunile economisiti timp si reduceti costurile.

SOFTWARE: SketchUp, Autodesk Revit,  3Graphisoft Archicad, AutodeskDS EnsMax

Spitalul AZ Sint-Maarten:
Arhitecti: VK Architects & Engineers 
Imagine: Engie Axima

EVALUARE TEHNICA & BIM

Modelele 3D pot fi urmarite indeaproape pentru a evalua si discuta toate probleme tehnice. Realitatea virtuala va poate ajuta sa vizualizati, sa intelegeti si sa evaluati fisierele extrem de complexe. Puteti naviga prin modele complexe BIM si puteti detecta conflictele. Detectarea greselilor de constructie la inceputul procesului reduce costurile si imbunatateste eficienta considerabil.

SOFTWARE: Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk Navisworks

EVALUAREA DESIGNULUI

Realitatea virtuala va permite sa va miscati prin mediul simulat si sa inspectati in detaliu. Imaginile redate pot fi folosite pentru a evalua designul. Conditiile de iluminare naturale sau artificiale, aspectul mobilierului, imprejurimile si nu numai sunt cateva dintre caracteristicile care pot fi modificate in mediul virtual.

SOFTWARE: Unreal Engine 4