MasterLine SoftTone®

O revoluție în proiectarea clădirilor


 

SoftTone® este soluția arhitecturală durabilă pentru răcire și ventilație naturală în mediile urbane. Mecanismele de deschidere paralelă a ferestrei permit ventilarea și răcirea maximă, iar componentele SoftTone® din interiorul ferestrei filtrează zgomotul. Această soluție oferă un mediu de lucru proaspăt, sănătos și relaxant în mijlocul unui oraș vibrant.

Zonele principale de aplicare ale acestei soluții sunt centrele orașelor zgomotoase și clădirile apropiate de autostrăzi, gări și aeroporturi. Masterline SoftTone® este o alternativă mai durabilă și mai accesibilă la ventilația și răcirea mecanică. Prin urmare, temperaturile răcoroase ale nopții sunt un aspect important ce duce la anularea aplicabilității sistemului în anumite zone geografice.

Combinația dintre cele două aspecte de mai sus este determina aplicarea soluției SoftTone®.

Tipul de deschidere

SoftTone® este o fereastră cu deschidere paralelă.  

Ventilarea

Ferestrele cu deschidere paralelă au o capacitate de ventilație/răcire mai bună decât ferestrele mobile tradiționale. Cu un sistem de operare similar, acestea oferă o suprafață deschisă mai mare pe m² și o circulare mai bună a aerului prin încăpere.

Performante acustice

Soluția SoftTone® permite o creștere semnificativă a performanței acustice în comparație cu tipurile tradiționale de deschidere. Aceasta asigură confort acustic în combinație cu răcirea și ventilarea naturală, în locuri anterior imposibile.

Aplicabilitate

SoftTone® este rezultatul parteneriatului dintre Arup - care a dezvoltat S.A.F.E. technology și Reynaers - care a transpus această tehnologie în fațade.

Cunoștințele teoretice și cele practice au fost combinate într-un produs durabil, în beneficiul tuturor părților interesate din industria construcțiilor.