Usi glisante sau pliante?

Aspectul, partea practica si performanta ar trebui sa fie principalele atribute la care sa va ganditi atunci cand alegeti sistemul pentru usi cel mai potrivit proiectului dumneavoastra.

Introducerea usilor din sticla din podea pana in tavan ofera deschidere locuintei, facilitand accesul luminii naturale pe tot parcursul anului, a aerului curat si nu in ultimul rand a privelistilor ce va inconjoara. Cu sistemele din aluminiu de la Reynaers Aluminium, nu trebuie sa va faceti griji privind izolarea termica, deoarece gama larga pe care o punem la dispozitie are produse performante, care va vor mentine caldura in locuinta si va vor ajuta in reducerea consumului de energie. Pe langa toate acestea, usile glisante si usile pliante sunt create pentru a se potrivi tuturor cerintelor de design si functionalitate. In cele ce urmeaza, va explicam pe larg cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand alegeti tipul de usi pentru proiectul dumneavoastra.

Deschiderea si vederea

Cand privim diferitele tipuri de usi, trebuie mentionat faptul ca usile pliante se deschid pe aproximativ 90 % din dimensiunea totala a ramei, in timp ce usile glisante, prin comparatie, deschid de obicei 50-65 % din suprafata. Cu toate acestea, atunci cand usile sunt inchise, cele glisante ofera vederi neintrerupte, deoarece sunt compuse din mai putine panouri mai late, cu geamuri mai mari. Usile pliante au mai multe panouri, fiecare cu o rama de jur imprejur, astfel incat vor exista mai multe profile vizibile.

Factorul WOW

Usile glisante sunt disponibile intr-o multitudine de configuratii care ofera libertate deplina de proiectare. De exemplu, solutia noastra ingenioasa cu colt deschis, este compusa din doua usi perpendiculare care se deschid pe colt, iar coltul nu prezinta o structura fixa. Aceasta solutie este sustinuta in plafon care pare sa pluteasca si sa inlature barierele dintre spatiile interioare si cele exterioare. Solutia cu glisare ascunsa va permite sa glisati panoul mobil intr-o cavitate a peretelui, facand usile glisante invizibile atunci cand sunt deschise.

Optiuni de design

Adaptabilitatea, datorita numeroaselor configuratii este un avantaj esential al usilor glisante, dar usile pliante ofera luxul de a putea plia intregul perete, contribuind la crearea acelei tranzitii fara bariere intre casa si gradina. Usile pliante ofera la randul lor diferite configuratii: plierea catre un singur perete sau impartirea panourilor si plierea lor in ambele parti. Puteti alege, de asemenea, ca deschiderea panourilor sa se faca spre interior sau spre exterior. Avantajul usilor care se deschid spre exterior este ca, daca usile sunt ude dupa o ploaie, ele pot fi deschise fara ca apa de ploaie sa se scurga pe covor sau pe podeaua din lemn. Desigur, usile glisante nu au nevoie de astfel de considerente, deoarece se deschid si se inchid de-a lungul caii de rulare; in plus puteti alege si aici o configuratie formata din panouri mobile si fixe.

Variante de prag

Tipul de prag pe care il alegeti va avea un impact asupra aspectului general al usii. Un prag ingropat, care ofera o podea continua fara trecere intre interior si exterior, da aspectul cel mai fluent. Cu toate acestea, pragurile ingropate nu sunt adecvate in toate situatiile, deoarece etanseitatea la aer, vant si apa este mai mica pentru aceasta optiune. Usile pentru locatii mai expuse trebuie sa beneficieze de un prag usor ridicat pentru a oferi cele mai bune performante. Usile pliante oferite de Reynaers Aluminium vin cu o selectie de patru inaltimi diferite de prag, astfel incat sa raspunda specificatiilor si nevoilor fiecarui proiect.

 

Aspecte practice

Exista o serie de tipuri de usi pliante din care sa alegeti, inclusiv cateva care includ o usi pentru trafic intens. De obicei se regasesc in configuratiile cu un numar mare de panouri, unde usile de trafic intens sunt de sine statatoare si pot fi deschise individual pentru usurinta in utilizare. Daca doriti sa deschideti usa pentru ventilatie, usile glisante ofera cele mai flexibile optiuni, deoarece le puteti le deschide doar cat este necesar, spre deosebire de deschiderea unui intreg panou.

 

Usurinta in utilizare

Majoritatea oamenilor se asteapta ca o usa glisanta mare sa necesite un efort pentru a o deschide, desi nu este asa. Usile liftant-glisante Reynaers Aluminium ofera o solutie de ultima generatie, prin care usa este prevazuta cu un maner mai lung si un mecanism de glisare foarte inteligent. Rasucirea manerului la 180 ° ridica usa cu cativa milimetri si reduce astfel frecarea dintre baza usii si toc. Acest lucru face posibila deschiderea unei usi mari cu un efort extrem de mic. Pentru a spori accesibilitatea si confortul, CP 155-LS poate fi si motorizat. Acest lucru poate fi aplicat la anumite configuratii pe  o cale de glisare, doua sau trei. Daca preferati o usa glisanta si nu o solutie liftant-glisanta, solutia noastra Hi-Finity poate fi complet automatizata, astfel incat un panou de pana la 750 kg poate fi deschis si inchis prin apasarea unui buton.

 

Posibilitati nelimitate  

Pe langa toate optiunile in materie de proiectare, configuratii si praguri, sistemele Reynaers Aluminium ofera, de asemenea, securitate si rezistenta la intemperii. Usile noastre pliante si glisante pot avea o inaltime de pana la trei metri, iar usa Hi-Finity cu un design ultra subtire poate ajunge pana la 3,5 m inaltime.