R-LEARNING by Reynaers Aluminium România – o nouă ediție de succes

Cea de-a doua ediție R-Learning, evenimentul de training organizat de Reynaers Aluminium România pentru partenerii de business, a avut loc la finalul lunii mai, la București.

Echipa locală și internațională a companiei alături de invitați speciali au dezbătut împreună cu participanții evenimentului cele mai recente subiecte din domeniu. „Cu fiecare ediție, ne propunem să aducem în atenția publicului cele mai recente soluții și inovații necesare pentru accelerarea succesului în business-ul partenerilor noștri.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.   

Tema centrală a acestei ediții s-a concentrat pe transformarea digitală și în acest context reprezentanții companiei au prezentat gama Reynaers Aluminium de aplicații digitale utile în toate etapele de lucru: vânzări, proiectare, ofertare și procese de producție.

În deschiderea programului de training, Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România, a introdus publicului aplicația Showpad, noua platformă dezvoltată special pentru echipele de vânzări care  reunește toate instrumentele și materialele de prezentare în format digital pe care compania le pune la dispoziția partenerilor săi. În continuare, Daniel Popa a discutat despre softul Reynapro și implementarea lui de către tot mai mulți parteneri pentru eficientizarea procesului de ofertare. Conștientizarea beneficiilor implementării softului este un lucru pozitiv pentru clienți datorită multiplelor avantaje competitive pe care le oferă cum ar fi ofertarea rapidă, posibilitatea optimizării ofertelor, adăugarea costurilor de manoperă, exportarea în Autocad sau conectarea lui cu utilajele din atelier pentru îmbunătățirea proceselor . Mai mult decât atât, din programul Reynapro se poate plasa electronic comanda în mod rapid și eficient, eliminându-se astfel eventuale erori sau timpi pierduți.

Ziua a continuat cu prezentarea unor subiecte de actualitate precum utilizarea realității virtuale în etapa de concepție a unui proiect și proiectarea folosind modele BIM. Nina Timmermans, Product Manager BIM & VR Reynaers Aluminium, a prezentat pe larg modelele BIM pe care compania le oferă în acest moment partenerilor, compatibile cu softul Autodesk. Cu această ocazie, Nina Timmermans a anunțat și lansarea modelelor pentru softul Archicad care va avea loc în trimestrul 3 al acestui an. Pe lângă modelele standard, Reynaers oferă modele la cerere, și, în curând, conexiunea Reynapro cu Revit pentru vizualizarea proiectelor în format 3D. Mai mult, pentru a explora utilizarea realității virtuale în proiectare, invitații au avut posibilitatea să experimenteze în cadrul evenimentului acest instrument de lucru pus la dispoziție de Reynaers Aluminium tuturor arhitecților și proiectanților din domeniu. Cu ajutorul echipamentului HTC Vive, cei prezenți au putut vizualiza proiecte din toată lumea, aflate în faza de concepție. „Prin intermediul realității virtuale puteți vizualiza, analiza și evalua orice proiect încă din fazele incipiente. Considerăm că realitatea virtuală, va schimba în totalitate procesul decizional atunci când discutăm despre proiectare și design arhitectural.” a afirmat Bogdan Lazăr, Consultant Arhitecți Reynaers Aluminium România.

Teodor Caragioiu, Project Engineer în cadrul departamentului de Research & Development Reynaers Aluminium, a adus în fața invitaților două soluții nou lansate, sistemul pentru ferestre Masterline 10 și sistemul pentru uși glisante Slim Patio 68. Odată cu lansarea Masterline 10 și cu realizarea unui sistem complet de tâmplărie din sistemul Masterline 8, Reynaers Aluminium va retrage de pe piață anul acesta CS 86 și CS 104.

În continuare, am prezentat unele dintre cele mai exigente și complexe proiecte implementate de Reynaers Aluminium atât la nivel locat, cât și la nivel internațional. Astfel, invitații au putut afla în detaliu despre provocările si inovațiile care au stat la baza realizării proiectelor One Charles de Gaulle (București), Oregon Park (București), Boulevard Heights (Dubai) sau Al Fattan Towers (Dubai). „Considerăm că este foarte important ca partenerii noștri să știe că pot conta pe suportul și expertiza noastră pe întreaga durată a unui proiect. De asemenea, ne dorim sa le împărtășim din cunoștințele și experiențele noastre, lucruri pe care le pot aplica și implementa imediat, fiind deja testate și funcționale deoarece credem că astfel îi putem ajuta să devină cei mai buni în ceea ce fac.”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România.

Costin Lianu, specialist în zona de comerț exterior a completat seria de prelegeri cu informații utile pentru companiile care își dezvoltă afacerea și în afara țării. Pornind de la premisa că este foarte importantă cunoașterea în detaliu a pieței pe care dorești să o exploatezi, să fii pregătit pentru cerințele acesteia și competitiv în raport cu furnizorii locali, prezentarea a atins toate etapele necesare realizării unui plan de afaceri pentru export, cu trimitere la surse de informare și normativele specifice diferitelor țări.

Un alt subiect dezvoltat a fost reprezentat de dotarea atelierelor, automatizarea proceselor și eficientizarea fluxurilor de lucru. Paul Vanneste, Product Manager Automation & Industry 4.0 în cadrul grupului, a prezentat participanților soluțiile de automatizare pe care le oferă Reynaers Aluminium, softul Reynaflow pentru eficientizarea și managementul proceselor dintr-un atelier, avantajele și multiplele funcționalități ale softului Reynapro atât la nivel de ofertare, cât și în proiectare și atelier, dar si proiectele ce urmează a fi lansate anul viitor.   

Pe durata întregii zile, toți cei prezenți au putut testa și noul configurator pentru showroom-uri prin care orice client poate vizualiza sistemele Reynaers direct pe construcție, poate face comparații între sisteme, poate alege dintre diferitele tipologii sau poate alege din vasta gama de culori disponibile.

„ Ne dorim ca evenimentele R-Learning să aducă împreună specialiștii din domeniu pentru a încuraja schimbul de experiență și pentru a contribui astfel la generarea de noi idei și soluții necesare pentru creșterea competivității și productivității. Ne bucură foarte mult deschiderea participanților și dorința de a învăța și experimenta alături de noi, de aceea începem deja pregătirile pentru următoarea ediție. Obiectivul nostru este să oferim an de an un eveniment la cel mai înalt nivel, cu informații noi și utile care să ofere participanților inspirație, aplicabilitate și direcții de dezvoltare.”, a încheiat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.