REYNAERS ALUMINIUM CASTIGA PREMIUL “FACTORY OF THE FUTURE” DATORITA AMPLEI DIGITALIZARI

Miercuri, 7 Februarie, 2018 — Leaderul european specializat in dezvoltarea solutiilor din aluminiu pentru ferestre si usi a investit in ultimii ani peste 100 milioane de euro in automatizarea si digitalizarea intregului lant de activitati.

Reynaers Aluminium a primit astazi premiul "Factory of the Future" de la Federatia Tehnologica Belgiana Agoria si SIRRIS, centrul colectiv pentru industrie tehnologica din Belgia. Prin acest premiu, compania Reynaers Aluminium este recunoscuta si recompensata pentru procesul sau de transformare de la un furnizor clasic la o organizatie activa de inalta tehnologie. Procesul de transformare, care a inceput in 2012, a dus la o crestere de 32 % a cifrei de afaceri si o creștere de 29 % a numarului de angajati ai grupului. Procesul de digitalizare a dus la o reducere semnificativa a timpilor in diverse procese si la cresterea productivitatii.

"Cand am decis in 2012 sa inchidem lantul digitalizarii cu un proces ambitios de transformare, am ajuns la concluzia importanta ca am realizat progrese reale prin abordarea intregului sistem, nu doar prin a ne concentra asupra imbunatatirii produsului. Datorita imbunatatirii considerabile a timpul de livrare a  tamplariei de aluminiu am obtinut un avantaj competitiv important ", spune Michel van Put, CMO al Reynaers Aluminium.

Juriul a apreciat strategia companiei Reynaers Aluminium de a realiza multe din etapele procesului de productie si tehnologiile de baza in interiorul firmei si de a le digitaliza la o scara cat mai larga. Acest lucru face din Reynaers o companie atipica care se poate diferentia pe pietele nationale si internationale extrem de competitive. Juriul a fost impresionat si de investitiile pe care Reynaers Aluminium le-a facut in imbunatatirea proceselor de productie, in utilaje ergonomice de ultima generatie si in suportul tehnologic si organizational oferit fabricantilor.

Cea mai recenta realizare in planul ambitios de digitalizare a fost deschiderea campusului Reynaers (Duffel, Belgia) la sfarsitul anului 2017, extinderea depozitelor la 60 000 m² si astfel realizarea celui mai mare centru european ce furnizeaza si izoleaza profile de aluminiu . Campusul Reynaers gazduieste, de asemenea, cea mai avansata tehnologie digitala, inclusiv o camera unica de simulare virtuala denumita Avalon; un showroom cu numeroase aplicatii digitale si cel mai mare centru privat de testare al sistemelor de aluminiu din Europa.

"Ca urmare a imbinarii lumii reale cu lumea digitala la nivelul intregului lant de procese, ne consolidam pozitia pe piata si punem fundamental grupului Reynaers Aluminium ca o companie internationala  c Belgia. Mai mult decat atat, cream oportunitati de angajare si asiguram bunastarea financiara a companiei noastre ", concluzioneaza Michel van Put.