REYNAERS ALUMINIUM LANSEAZĂ MASTERPATIO, UN NOU SISTEM GLISANT CREAT DE PROFESIONISTI

3009

INTRODUCEREA NOII GENERATII DE SISTEME GLISANTE

Bucuresti, Septembrie 2020 – Reynaers Aluminium, unul din liderii europeni specializati in furnizarea solutiilor arhitecturale durabile din aluminiu lanseaza sistemul glisant MasterPatio. Noua generatie de liftant glisante exceleaza in design minimalist, performante superioare privind izolarea termica si confort imbunatatit in productie si instalare. MasterPatio este perfect compatibil cu MasterLine 8 oferind nenumarate optiuni de design. MasterPatio raspunde nevoilor cheie ale arhitectilor, fabricantilor si beneficiarilor finali ca urmare a colaborarii stranse dintre Reynaers si toate partile implicate, atat pe durata procesului de dezvoltare a produselor, cat si pentru proiecte.

MasterPatio a fost conceput pentru a raspunde multiplelor nevoi din piata identificate prin intermediul parteneriatelor stranse cu arhitectii si fabricantii. Rezultatul: un produs complex dezvoltat de Reynaers, creat pentru a sustine libertatea creativa a arhitectilor, pentru a evidentia maiestria fabricantilor si pentru a imbunatati calitatea vietii pentru beneficiarul final.

Design curat si libertate arhitecturala

Sistemul MasterPatio creat de Reynaers Aluminium a fost proiectat pentru a completa gama MasterLine 8. Diversitatea portofoliului de produse Masterline 8 alaturi de performantele si dimensiunile Masterpatio il fac potrivit pentru o varietate de aplicatii, rezistand la sarcini ridicate ale vantului pe cladirile inalte si atingand performante termice de nivelul unei Case Pasive. Componentele si accesoriile, cum ar fi incuietorile si contraplacile, sunt in mare parte ascunse sau integrate in profile. In plus, liniile vizibile sunt uniforme pe partile mobile, ranforsari si celelalte profile.

MasterPatio permite proiectantilor sa creeze o fatada curata din podea pana in tavan. Cercevele de pana la 3.6 m si panourile mobile de pana la 400 kg au trecut testele cu succes si pot fi inserate in proiecte. Cercevelele reversibile fac posibil montajul sticlei atat la interior, cat si la exterior, folosind aceleasi profile. Profilele de mascare fac ca apa sa nu fie vizibila, chiar si la incarcari din vant de pana la 600 Pa.

Pe tot parcursul dezvoltarii sistemului, designul curat a fost permanent un factor cheie. Acest lucru a dus la crearea unor linii subtiri, vizibilitatea sticlei fiind de pana la 90 %, ceea ce permite o mai buna aliniere a suprafetelor mari, fara componente de plastic sau cauciuc la vedere, dar in acelasi timp robuste si rezistente. Tocul poate fi complet ascuns, iar cercevelele au aceleasi latimi vizibile de 87 mm ca si MasterLine 8. Oriunde este necesar, sistemele au aceeasi dimensiune pentru a face imbinarea lor facila, eficienta si estetica.

Principiul Less is more, aplicat pana in procesul constructiv

Sistemul a fost conceput pentru a oferi producatorilor un proces de executie usor, fiabil si lipsit de probleme; reducand substantial riscul de fi necesare viitoare interventii. Viteza de fabricatie este imbunatatita, drenajele fiind deja prelucrate si alinierea componentelor sistemului realizandu-se mult mai usor. Ca urmare a varietatii de dimensiuni ale profilelor, volumul de deseuri generate este considerabil scazut. Faptul ca sistemul are articole si caracteristici de proiectare similare cu MasterLine 8, se transpune intr-un stoc mai mic si o coerenta mai mare intre solutiile de aluminiu. Notiunile privind prelucrarea MasterPatio nu necesita training intensiv avand in vedere similitudinile cu MasterLine 8.

Etapele de instalare sunt simple, permitand intregului proces sa se desfasoare fara efort de la inceput pana la sfarsit. Componentele de feronerie precum calele, incuietorile si contraplacile sunt usor de pozitionat si reglat, in timp ce suprapunerile mari asigura finisaje de calitate in timpul si dupa procesul de montaj.

Versatilitatea sistemelor MasterPatio si MasterLine permite adaptarea eficienta a solutiei propuse la dorintele clientului. Reputatia Reynaers pentru produse de inalta tehnologie si introducerea continua a noutatilor in gama de produse, ofera producatorilor o gama vasta de solutii spre vanzare.

Sustenabilitate in ADN

Fidela valorilor sale, Reynaers a pus din nou un accent puternic pe durabilitate, longevitate si eficienta energetica. Prin utilizarea barelor de izolare reciclate PA6.6, emisiile de CO2 in timpul productiei sistemului sunt reduse cu circa 1130 tone/an. Acesta este aproximativ echivalentul reducerii emisiilor de CO2 prin instalarea a 8690 de panouri solare (Reynaers Campus are in prezent 10,444 de panouri instalate) sau prin scoaterea din circulatie a 250 de masini timp de 1 an.

(https://www.epa.gov/energy/greenhouse-gas-equivalencies-calculator).

Pentru varianta pe doua cai de rulare a MasterPatio, se poate atinge un coeficient Uw de < 0.8 W/m²K, iar pentru cele doua variante monorail poate fi chiar pana la 0.75 W/m²K, ceea ce inseamna ca toate cele trei variante pot atinge nivelul Minergie sau chiar pe cel Casa Pasiva. Proiectantii au pus accent puternic pe utilizarea optima a materialului si pe costuri de intretinere reduse, fara a periclita finisajele de inalta calitate.

Mai multe stiri

Mai multe stiri
Companie21-07-2021

3 noi showroom-uri Reynaers Aluminium România, oficial deschise la Timișoara, Iași și Cluj Napoca

Premii04-12-2020

Reynaers Aluminium Romania si-a adjudecat premiul pentru Best Innovations of the Year in cadrul galei CIJ Awards 2020

Companie17-09-2020

Reynaers Aluminium România devine unic distribuitor pe plan local al Forster Profilsysteme