Etansietatea la vant si apa

Etansietatea la vant si apa reprezinta doua din cele mai importante elemente ce determina nivelul de confort. Usile si ferestrele Reynaers sunt dezvoltate avand nivele diferite de etansare la apa si vant, pentru a fi conforme cu cerintele cladirii. Pentru a garanta acest lucru, sistemele Reynaers sunt testate in Institutul Reynaers, centrul nostru de testare.  

ETANSARE FERMA

Usile si ferestrele Reynaers sunt echipate cu garnituri EPDM de calitate, ce nu lasa sa patrunda aerul si apa in cladire. In ceea ce priveste ferestrele, sistemele noastre au o garnitura centrala, ce creeaza o bariera impotriva patrunderii apei, iar la interior au o garnitura acustica, ce creste performanta fonica.  

DRENAJUL APEI

Pe langa prezenta barierei impotriva patrunderii apei, etansietatea la apa este obtinuta si printr-un drenaj corect. Pentru toate sistemele (ferestre, usi, usi glisante, pereti cortina, etc.), drenajul apei are un rol foarte important.   

Apa care patrunde in sistem inaintea barierei este drenata afara prin intermediul unor piese speciale de drenaj, evitand acumularea apei. Aceste piese sunt acoperite de capace ornament. Daca se ataseaza un profil suplimentar, rezulta un sistem invizibil de drenaj.