Narvil Hotel

Narvil Hotel

KM Rubaszkiewicz Sp. z o.o.

Hotelul Narvil este un complex de agrement de lux, construit în orașul Serock, la patruzeci de km de Varșovia. Unul din cele mai importante aspecte ale investiţiei îl reprezintă amplasarea sa într-un peisaj unic. Hotelul Narvil este situat pe râul Narew, lângă lacul Zegrzyńskie și este înconjurat de o pădure de stejari și pini. De asemenea, în apropiere există și alte complexe de vacanţă și plaje, ce au fost preferate de locuitorii Varșoviei ca destinaţii de vacanţă timp de mulţi ani.

Proiectarea hotelului a fost realizată de studioul KM Rubaszkiewicz, între 2010 și 2012, de către arhitecţii Konrad Rubaszkiewicz și Monika Ambrożej, în colaborare cu arhitecţii Anna Wilk și Rafał Pieton. Hotelul Narvil beneficiază de o gamă largă de servicii, standarde de lux și calitate ridicată a pieselor de mobilier aflate în cele 332 camere și apartamente. Acesta oferă clienţilor săi o gamă variată de atracţii: o piscină mare cu saune, saloane SPA și un spaţiu de relaxare. Complexul oferă diferite facilităţi sportive, cum ar fi o sală de fitness, squash, bowling si biliard. De asemenea, hotelul beneficiază de un restaurant, o cafenea și o sală de bal de 600 mp, ce poate găzdui până la 450 de persoane. Hotelul Narvil este și un centru de conferinţe foarte mare, oferind toate serviciile necesare pentru diferite tipuri de conferinţe, seminarii, traininguri și alte evenimente. Complexul este format din 32 de săli de conferinţe, situate pe trei etaje. Cea mai mare sală are 1,650 mp, o înălţime de șase metri și poate fi împărţită în șase camere mai mici. Spaţiile de conferinţă sunt echipate cu tot necesarul de aparatură și sisteme multimedia. În imediata apropiere a complexului există terenuri de tenis și o parcare supraetajată. Spaţiile verzi din jurul hotelului permit oaspeţilor să se relaxeze și să-și petreacă timpul liber înconjuraţi de peisaje naturale. Pe malul râului Narew este amenajată o plajă. Există planuri de construcţie pentru un port de agrement în următorii ani, ce va permite oaspeţilor să se bucure și de sporturile nautice.

Forme arhitecturale estetice

Zona din jurul proiectului are un mare potenţial. În anul 1963, la convergenţa a două râuri, a fost creat lacul de acumulare Zegrzyńskie. În anii ce au urmat, în zona din jurul lacului artificial, au fost construite o multitudine de centre de recreere și facilităţi sportive. Multe dintre acestea nu au mai îndeplinit funcţiile principale și au fost închise sau demolate, iar restul sunt încă în funcţiune, dar oferă standarde și servicii de o calitate îndoielnică. Construcţia unui hotel nou poate împrospăta potenţialul turistic din această zonă. Hotelul Narvil se integrează perfect în peisajul natural. Arhitectura sa are un caracter local. Pot fi observate conotaţii izolate ale stilului modernist doar la centrele de recreere. Hotelul are un stil mult mai modern decât ar fi fost de așteptat de la proiectele din această zonă. Arhitecţii au transformat forme arhitecturale din întreaga lume într-o manieră originală, păstrând în același timp o doză de restricţie. Au utilizat tehnologia modernă, fără a uita de caracteristicile naturale și unice ale zonei.

Utilizarea materialelor naturale este completată și de acoperișul ecologic

Faţad ă ecologică Elementul caracteristic al clădirii este reprezentat de faţada cu structură complexă și, în același timp, dinamică. În conformitate cu principalele premise de proiectare, faţada constituie o reflecţie a pădurii. Textura geometrică a faţadei este inspirată de ramurile unui copac. Utilizarea acestei structuri organice a permis arhitecţilor să creeze un contrast între spaţiile de conferinţă și cele de recreere din aripa rezidenţială a clădirii. Construirea unei forme vitrate atât de complexă a necesitat tehnologie avansată și stăpânirea perfectă a detaliilor. Un element important al designului este reprezentat de separarea clară dintre structura ecologică și formele simple utilizate în alte părţi ale construcţiei. Dinamica clădirii este accentuată prin elementele de culoare albă dintre suprafeţele vitrate. Celelalte părţi ale clădirii dispun de un model simplu de ferestre, sau devin o imagine de fond pentru forma construcţiei, fiind colorate în tonuri mai închise. În scopul de a evidenţia și mai mult compoziţia orizontală, au fost utilizate panouri orizontale mari de sticlă și balustrade transparente de sticlă, iar pe arcada teraselor a fost utilizată sticla curbată. Hotelul Narvil a fost construit prin utilizarea materialelor naturale. Piatra, lemnul, sticla și betonul sunt completate de acoperișul ecologic, de terasele cu floră naturală, ce au permis contopirea naturii cu arhitectura creată. Foarte mulţi copaci cu vechime au fost păstraţi și sunt vizibili din interiorul clădirii, datorită faţadei transparente. Utilizarea tehnologiilor avansate a permis evidenţierea calităţii mediului înconjurător, acesta fiind deosebit de important în cazul complexelor de vacanţă.

Fabricant: 
Bogard Ryszard Szulc i Wspólnicy
Arhitect: 
KM Rubaszkiewicz Sp. z o.o.
Localizare: 
Serock, Poland View on map
Fotograf: 
Piotr Kopyt
Alti parteneri: 
budimex (General Contractors)
Sisteme Reynaers utilizate: