Reynaers sprijina Bienala de Arhitectura de la Venetia

0205

Fascinantul eveniment international, are loc anul acesta in perioada 28 Mai – 27 Noiembrie, iar Reynaers Aluminium are marea onoare de a sprijini inca o data aceasta mare expozitie.

Bienala de la Venetia este una dintre cele mai proeminente evenimente de arhitectura din lume. Aceasta expozitie internationala de arhitectura este organizata o data la doi ani si sarbatoreste anul acesta a 15-a aniversare. Expozitia are loc in centrul istoric al orasului si cuprinde 63 de participari nationale in pavilioanele de la Giardini si Arsenale. Ca lider european pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, prezenta Reynaers la aceasta bienala de prestigiu era evidenta.

Editia de anul acesta, are ca tema investigarea rolului arhitectilor in batalia pentru imbunatatirea conditiilor de viata pentru oamenii din intreaga lume. Directorul, architect chilian castigator al premiului Pritzker, Alejandro Aravena explica: "Noi credem ca progresul arhitecturii nu este un scop in sine, ci un mod de a imbunatatii calitatea vietii oamenilor".

Diferitele pavilioane nationale au selectat curatori sa prezinte punctul lor de vedere cu privire la aceasta tema si sa aduca in aceasta expozitie fascinanta, viziunea lor asupra arhitecturii si urbanismului pentru publicul international.

Compania Reynaers Aluminiu este sponsor al pavilionului belgian, reprezentat de echipa BRAVOURE, care s-a concentrat pe tema "maiestrie". Pentru a ilustra viziunea sa de maiestrie, BRAVOURE prezinta fragmentele a treisprezece proiecte reprezentative ale unor arhitecti flamanzi. Replici full-size sunt folosite pentru a demonstra modul in care deficitul poate duce la maiestrie. De Vylder explica: "Fragmentul este expus asa cum este in realitate. In acelasi timp, fiind scos din contextul sau, da lucrurilor o noua dimensiune."

Treisprezece firme de arhitectura au contribuit la expozitie: De Smet Vermeulen Architecten, Philippe Vander Maren-Richard Venlet, Wim Goes Architectuur, ARCHITECTEN Els Claessens en Tania Vandenbussche, Eagles de Arhitectura, Jo Van Den Berghe -architect, BURO II & ARCHI + I, Robbrecht en Daem ARCHITECTEN ism Arch & Teco, BIROU Kersten Geers David Van Severen, Laura Muyldermans + Atelier Starzak Strebicki, Gijs Van Vaerenbergh, Stephane BEEL Arhitecti si ARCHITECTENBUREAU Bart Dehaene - Sileghem & Partners in colaborare cu Ante Timmermans.

Pe langa toate acestea, Reynaers sprijina participarea 51N4E, un important birou de arhitectura din Bruxelles. Participarea 51N4E, intitulata "Play for Real” in Corderie de Arsenale se invarte in jurul Turnului TID, cel mai mare proiect de arhitectura lansat vreodata in Albania.

Nu in ultimul rand, pe langa aceste contributii, Reynaers Aluminium  face posibila organizarea unui seminar international in perioada 26-28 august constand in cursuri si ateliere de lucru, pentru a stimula interactiunea si discutiile intre arhitecti.

Mai multe stiri

Mai multe stiri
Premii04-12-2020

Reynaers Aluminium Romania si-a adjudecat premiul pentru Best Innovations of the Year in cadrul galei CIJ Awards 2020

Produse30-09-2020

REYNAERS ALUMINIUM LANSEAZĂ MASTERPATIO, UN NOU SISTEM GLISANT CREAT DE PROFESIONISTI

Companie17-09-2020

Reynaers Aluminium România devine unic distribuitor pe plan local al Forster Profilsysteme