Reynaers Campus: Showroom

Reynaers Campus: Showroom

Pentru extinderea sediului Reynaers Aluminium, Jaspers-Eyers Architects au avut provocarea de a  concepe o cladire durabila cu accent pe inovatie si pe confortul vizitatorilor si utilizatorilor sai. Noua cladire se potriveste perfect cu cele existente, avand un concept arhitectural impresionant realizat cu ajutorul sistemelor de perete cortina si celor pentru ferestre, ce imbina luminozitatea si spatialitatea intr-un mod desavarsit.

Proiectarea ferestrelor si a celorlalte elemente din fatada creeaza un aspect tridimensional

O fatada asimetrica cu aspect puternic 

Pentru noul sediu, structurat pe patru etaje ce se intind pe o suprafata totala de 3.500 m², arhitectii au optat pentru un design al fatadelor care sa fie in deplina armonie cu functiunea lor. Fatada din fata si cea din spate desi foarte diferite se incadreaza perfect conceptului general.

Partea din fata a cladirii, care se afla chiar la strada, are un aspect puternic si este realizata cu sisteme de perete cortina si sisteme pentru ferestre. Datorita filozofiei “less is more” ce a stat la baza conceptului, aceasta se potriveste perfect cu cladirile existente, dar iese in evidenta prin designul ingenios, asimetric ce ii confera un aspect tridimensional surprinzator. Astfel, Reynaers alaturi de echipa de arhitecti au reusit sa scoata in evidenta numeroasele calitati inovatoare ale solutiilor arhitecturale pe care le dezvolta.

Spre deosebire de partea din fata, in spate regasim o cladire deschisa pe unde se face accesul in spatioasa zona de intrare. Fatada din spate are o arhitectura dominata de transparenta, datorita interactiunii variate intre zone de terasa si fatada cu ferestre mobile, fara nici o concesie in ceea ce priveste etanseitatea designului.

Etajele superioare ale noului sediu sunt formate din spatii de lucru deschise pentru angajati. Cele doua etaje inferioare sunt structurate in jurul atriumului central, format dintr-un auditoriu, zona de showroom si Avalon, camera de simulare virtuala. Cu aceste facilitati noi, Reynaers doreste sa-si evidentieze rolul de pionier al erei digitale.

Fatada din spate este complet deschisa si intampina vizitatorii intr-o zona de intrare spatioasa

Aluminiul in rolul principal

Pentru realizarea fatadei, a fost utilizat sistemul CW 60-SC (fixare structurala). Acest sistem pentru fatade are performante termice excelente si a fost alegerea ideala pentru a sustine panourile mari si grele de sticla, incluse in designul proiectului. Totodata, pentru realizarea efectului dorit, sticla a fost prevazuta cu prinderi ascunse in structura de sustinere. Pe de alta parte, s-a folosit o solutie customizata pornind de la sistemul CW 86-EF / SG (sistem pentru fatada element cu lipire structurala). Acest sistem de perete cortina casetat, a venit cu elementele pre-asamblate din fabrica, impreuna cu sticla. Optiunea de lipire structurala a sticlei ofera posibilitatea integrarii ferestrelor mobile (ferestre cu deschidere in plan paralel) in ansamblu si ofera posibilitatea ca motoarele electrice pentru actionarea ferestrei sa nu fie montate la vedere.

Urmariti filmul de mai jos pentru a vedea etapele de fabricare si instalare a fatadei.

In structura fatadei din spate a fost integrat sistemul minimalist pentru elemente glisante Hi-Finity. Cu designul sau elegant ce permite suprafete mari de sticla, Hi-Finity se potriveste perfect cu restul sistemelor alese si consolideaza aspectul  etans si transparent al cladirii.

Sistemul de parasolare BS 100 ce protejaza partea dreapta a cladirii creeaza un efect  vesel in designul etans al cladirii si ofera un confort suplimentar pentru utilizatorii birourile situate in zona.

Experimenteaza tehnologia

Noile facilitati din Duffel, cunoscute sub numele de Reynaers Campus ofera arhitectilor, beneficiarilor, dezvoltatorilor de proiecte si altor parteneri o experienta si o infrastructura ce corespund nevoilor lor. De aceea s-au dezvoltat numeroase functionalitati pentru a inspira vizitatorii prin tehnologiile inovatoare ale solutiilor arhitecturale create. Showroom-ul depaseste cu mult conceptul clasic al unei zone de prezentare. Un numar mare de aplicatii digitale creeaza posibilitatea experimentarii in detaliu a sistemelor. Pentru o experienta exclusiva, ca profesionist in domeniul constructiilor, puteti vizita AVALON, camera de simulare virtuala care a fost configurata special pentru aplicatii arhitecturale. Auditoriul gazduieste 100 de persoane si faciliteaza organizarea de seminarii si evenimente interne si externe.

Vrei sa afli mai multe despre Reynaers Campus? Da click aici

Element

Solutii customizate:

• CW 86-EF (1000 mp)
• BS 100

Descriere proiect:
• 9 profile si 2 garnituri noi 
• CW 86-EF/SG solutie customizata pentru a crea o fatada in trepte
• Casetele alterneaza in adancime pana la 18 cm
• Ferestrele retrase cu deschidere in plan paralel sunt motorizate
• Panourile fixe si cele mobile arata identic, atat la interior cat si la exterior
• 3 module diferite 
    o Dimensiuni diferite & elemente combinate:
    o Element fix 1:
           Fix, proeminent 
           2.5 m x 4.4 m (W x H)
           Greutate: +/- 1000 kg
     o Element fix 2:
           Fix, proeminent 
           2.5 m x 4.1 m (W x H)
           Greutate: +/- 850kg
     o Element combinat:
           Fix, proeminent cu elemente de deschidere integrate (POW – Ferestre cu deschidere in plan paralel)
           2.5 m x 4.1 m (W x H)
           Greutate: +/- 900kg
     o Element mic:
           Toc simplu cu elemente de deschidere integrate (POW)
           1.25 m x 4.1 m (W x H)
           Greutate: +/- 430kg

• Elementele au inaltimea etajului cladirii – max. 5 metri la al doilea etaj
• Sticla dublu si triplu termoizolanta 
• Culoare: 9M06 (RAL 9006 Matt)

Teste:

Testele apa, aer, vant au fost realizate in Institutul Reynaers.

CW 86-EF/SG sectiune orizontala

 1. Garnitura de cuplare
 2. Toc
 3. Cercevea
 4. Sticla triplu termoizolanta SSG
 5. Silicon structural
 6. Caseta
 7. Traversa (Profil T)
 8. Garnitura de etansare
 9. Izolatie

CW 86-EF/SG sectiune verticala

 1. Sticla triplu termoizolanta SSG
 2. Silicon structural
 3. Izolatie
 4. Caseta
 5. Shadow box (Vitraj in zona parapetului)
 6. Garnitura de etansare
 7. Garnitura de cuplare
 8. Toc
 9. Izolatie
 10. Traversa orizontala
 11. Cercevea
 12. Profil ornament pentru motorizare ascunsa

BS 100 solutie customizata

 1. Parasolar
 2. Prindere parasolar
 3. Structura de sustinere

Fabricant: 
Couwenberg-Schellens
Localizare: 
Duffel, België View on map
Fotograf: 
Philippe Van Gelooven Georges De Kinder
Project solutions: 
CW 86-EF/SG bespoke solution BS 100 bespoke solution