Reynaers Aluminium isi extinde capacitatea de depozitare cu aproape 20.000 m2

2507

Renovarea si extinderea depozitelor ca parte a planului de expansiune

Duffel, iunie 2016 - Reynaers Aluminium isi extinde locatia din Duffel cu noi depozite. Aceste depozite ce ofera capacitate logistica suplimentara de aproape 20.000 m2 fac parte din planurile ambitioase de investitii ale companiei. Reynaers Aluminium isi propune astfel sa valorifice noi oportunitati de crestere atat pe pietele interne cat si externe.

"Realizarea noilor depozite a fost posibila datorita cresterii continue a gamei de produse si a cifrei de afaceri. Nu numai ca vom avea o zona logistica mult mai mare,  dar si zona de birouri va fi, de asemenea, extinsa.", confirma Martine Reynaers, CEO al Reynaers Aluminium.

Reynaers Aluminium aloca peste 25 de milioane de euro in extinderea si renovarea sediului central din Duffel. Aceasta investitie este doar o parte dintr-un plan de ambitios de dezvoltare pentru care se vor cheltui circa 50 de milioane de euro, la nivel international. Cu aceasta strategie, Reynaers Aluminium vrea sa creasca cifra de afaceri actuala de 360 de milioane de euro (2015) pana la 500 de milioane de euro in 2020.

 

 

Optimizarea proceselor logistice

Depozitele anterioare acopereau o suprafata de aproape 50.000 m2. Cei 20.000 m² suplimentari permit colectarea simultana a mai multor comenzi si expedierea lor mai rapida.  12.000 mvor fi folositi pentru depozitarea accesoriilor si a altor componente, ce includ balamale, incuietori, garnituri si materiale de fixare. Restul de 8.000 m² vor servi ca spatiu de depozitare suplimentar pentru profile din aluminiu.Pentru garantarea sigurantei si limitarea consumului de energie, noile cladiri indeplinesc cele mai  inalte standarde in domeniu. Luminatoarele si  ferestre de mari dimensiuni creeaza un mediu placut. In zonele de lucru exista cupole care sporesc aportul de lumina naturala, folosind un sistem de oglinzi. In acest fel, lumina este optimizata, fara a fi nevoie sa se foloseasca mai multa electricitate.

Acum, ca noile depozite au fost date in folosinta, constructia veche urmeaza a fi demolata.  Cladirea, care este cea mai veche constructie a locatiei din Duffel, va face loc  uneia noua de 6.000 m2 si va permite extinderea ERAP (sectia de materiale izolatoare).

Noua cladire va oferi, de asemenea, mai mult spatiu pentru Institutul Reynaers, centrul de testare, training si automatizari al companiei. Acest centru nou va adaposti o instalatie unica de 15 metri inaltime dedicata sistemelor de perete cortina, unde testele apa-aer-vant pot fi executate pe intreaga constructie. Peretii suplimentari de testare a sistemelor pentru ferestre si usi vor fi adaugati ulterior, precum si un nou stand pentru testele de ciclicitate si mecanice. Institutul Reynaers va gazdui, de asemenea, "R-Lab", un laborator dedicat proiectelor ce necesita dezvoltarea de solutii customizate, unde se vor realiza prototipuri si se va imprima 3D.

"Aceasta extindere si renovare a sediului central din Duffel consolideaza radacinile noastre in Belgia, de unde vom continua sa ne dezvoltam atat pe plan local cat si pe plan international, intr-un mod durabil. Investim activ in operatiunile si oportunitatile din Duffel, dar si in pozitia noastra pe piata internationala. Intr-adevar, suntem increzatori in potențialul nostru de crestere la nivel mondial si in succesul solutiilor noastre de aluminiu ", conchide Martine Reynaers.

Share this on