Tipuri de deschideri

Tipurile de deschideri sunt cerinte importante ce trebuiesc luate in considerare atunci cand se proiecteaza o cladire. Sistemele Reynaers pot avea o varietate de posibilitati de deschideri.

Gama extinsa

Metoda de deschidere a unei ferestre sau usi trebuie sa se adapteze atat pozitionarii elementului in cladire, cat si modului de utilizare. Acest lucru variaza in functie de tipul cladirii si depinde de cerintele beneficiarului. Cu o gama extinsa de tipuri de deschideri, Reynaers raspunde oricarei cerinte.

TIPURI DE DESCHIDERI - FERESTRE     

Tipuri de deschideri interioare ale ferestrelor:
 

 • Fereastra cu deschidere completa: fereastra poate fi deschisa complet
 • Fereastra oscilo-batanta: ferestra se deschide complet mai intai, iar in a doua pozitie, poate fi batanta (pozitia de ventilare)
 • Fereastra batant-oscilanta: fereastra poate fi batanta pentru ventilare. In a doua pozitie, fereastra se deschide complet.
 • Fereastra in 2 canate: este formata din doua canate. Primul canat poate fi echipat cu deschidere completa, oscilo-batanta sau batant-oscilanta. Prin deblocarea bolturilor sau mecanismului central de blocare, al doilea canat poate fi dechis complet.
 • Fereastra cu deschidere oscilanta: elementul este echipat fie cu un maner, fie cu un declic. Prin operarea manerului sau a declicului, canatul se muta in pozitia batanta.
   

Tipuri de deschideri exterioare ale ferestrelor:
 

 • Fereastra cu deschidere completa: canatul poate fi deschis spre exterior. Acesta poate fi actionat manual sau motorizat.  
 • Fereastra cu deschidere in partea de sus: canatul ferestrei poate fi deschis spre exterior. Canatul mobil poate fi oprit printr-un limitator de deschidere.   
 • Fereastra cu deschidere in partea de sus, spre exterior: canatul mobil se deschide spre exterior, cu unghiuri de deschidere limitata.
   

Ferestre glisante

 • Fereastra glisanta: fereastra poate fi glisata folosind una sau mai multe sine de glisare
   

-> O cale de rulare combina o parte mobila cu un element vitrat fix. Acesta este ancorat direct de profilul exterior, creand un aspect minimalist. 

-> Doua cai de rulare integreaza 2 foi vitrate glisante, de acelasi tip, rezultand o fereastra glisanta cu aspect estetic.

-> 3 sau 4 cai de rulare integreaza sine suplimentare in rama exterioara, permitand instalarea mai multor deschideri. Aceasta solutie este foarte interesanta din punct de vedere al posibilitatilor de deschidere al elementului glisant.     

Ferestre pliante

 • Fereastra plianta: canaturile ferestrei se pliaza intr-o parte   
   

-> O fereastra plianta creeaza o zona maxima de deschidere. In acest sistem, elementele vitrate sunt pliate in interiorul sau exteriorul peretelui, prin intermediul unei sine.

TIPURI DE DESCHIDERI - USI      

Tipuri de deschideri spre interior sau spre exterior:
 

 • Usa simpla: cu deschidere interioara sau exterioara
 • Usa dubla: o usa dubla consta din doua canate cu deschideri specifice. Usa este echipata cu un maner, iar canatul secundar este echipat cu bolti de inchidere sau inchidere centrala. 
 • Usa pivotanta: usa pivoteaza in jurul unui ax central, permitand deschiderea atat in interior, cat si in exterior.  

 

Usi glisante

 • Usa glisanta: usa se deschide prin glisare, utilizand una sau mai multe sine.

 

-> O cale de rulare combina o parte mobila cu un element vitrat fix. Acesta este ancorat direct de profilul exterior, creand un aspect minimalist. 

-> Doua cai de rulare integreaza 2 foi vitrate glisante, de acelasi tip, rezultand o usa glisanta cu aspect estetic placut.

-> 3 sau 4 cai de rulare integreaza sine suplimentare in rama exterioara, permitand instalarea mai multor deschideri. Aceasta solutie este foarte interesanta din punct de vedere al posibilitatilor de deschidere al elementului glisant.     
 

 • Usa liftant glisanta: canatul este ridicat cu cativa milimetri inainte ca usa sa gliseze. Este nevoie de mai putin efort pentru a deschide si inchide o usa liftant glisanta.
 • Usa glisanta in plan paralel: usa poate sa fie pozitionata batant pentru ventilare. Pentru a o deschide, usa se gliseaza.

 

Usi pliante     
 

 • Usa plianta: consta dintr-o usa de intrare, combinata cu usi pliante. Acestea pot fi pliate pentru deschidere.
   

->  Un sistem de usi pliante creeaza o zona maxima de deschidere. Elementele vitrate sunt pliate in interiorul sau exteriorul peretelui, utilizand o sina de rulare.