Skip to main content
  • Office building The Light One situat în Bucharest, România
  • Office building The Light One situat în Bucharest, România
  • Office building The Light One situat în Bucharest, România
  • Office building The Light One situat în Bucharest, România
  • M3D Cinetic

The Light One

Bucharest - România - 2020

Concept Wall® 50 și Concept System® 77 – combinația perfectă de siguranță, calitate, estetică și performanță în cel mai recent proiect de birouri finalizat de către dezvoltatorul imobiliar River Development, în parteneriat cu echipa de arhitecți a M3D Cinetic.

Prezentând un concept de office impresionant, The Light One se remarcă printr-o structură clară, precisă și fermă, clădirea având un impact deosebit și un design atemporal. În cadrul proiectului, Reynaers Aluminium a furnizat sisteme de geamuri cu perete cortină și uși care utilizează sticla cu cea mai bună performanță, pentru controlul maxim al luminii naturale și al umbririi. Pentru a îndeplini toate cerințele beneficiarului, implicarea Reynaers în finalizarea cu succes a construcției a presupus și anumite particularități: instalarea unor cleme speciale pentru a prelua driftul seismic aferent clădirilor înalte și montarea unui vitraj pe toată înălțimea etajului fără traversă intermediară.

Pereții cortină CW50 și sistemul de uși CS77 reprezintă coordonatele calității, designului și eficienței energetice în prima clădire de birouri de clasă A din proiectul cu utilizare mixtă care oferă 21.653 mp GLA și o înălțime maximă de 11 etaje.

Fațadele de aluminiu netede Reynaers Aluminium utilizate în cadrul proiectului au estompat fără efort divizia dintre interior și exterior, permițând ca spațiul interior să aibă lumină naturală și vizualizare panoramică la unul dintre cele mai importante bulevard din capitală, Bulevardul Iuliu Maniu. De asemenea, cu ajutorul sistemelor de uși Reaynaers Aluminium folosite s-au îndeplinit toate cerințele stricte de securitate, izolare termică și stabilitate.

Concept Wall® 50: Libertate nelimitată în design și pătrunderea maximă a luminii

Datorită gradului ridicat de libertate în design și delicateții profilurilor sale, combinate cu performanțe eficiente superioare, sistemul de fațadă CW50 se află în topul preferințelor arhitecților, soluția contribuind semnificativ la scoaterea în evidență a numeroaselor calități ale construcțiilor arhitecturale pe care le dezvoltă. Pentru prima clădire de birouri din cadrul proiectului The Light, arhitecții au optat pentru un design al fațadelor care să fie în deplină armonie cu funcțiunea lor. Performanțele extraordinare ale sistemului în ceea ce privește atanșeitatea apa-aer-vânt, asigură reducerea semnificativă a consumului de energie, toate acestea fiind un criteriu important în obținerea certificării BREEAM Excellent a clădirii The Light One.

Concept System® 77: Siguranță și confort optimizate

Pentru a respecta cele mai stricte standarde europene în ceea ce privește rezistența antiefracție, rezistența la foc, dar și pentru a îndeplini cerințele cu privire la securitate și izolare termică, au fost furnizate sistemele pentru uși din gama CS77. Combinația perfectă dintre siguranță, estetică și performanță, le oferă beneficiarilor ceritutinea unui spațiu de lucru perfect pentru inovație.

The Light One face astfel legătura între comunitatea academică din cadrul Universității Politehnica și cele mai active companii din domeniul cercetării, proiectării, IT & C și serviciilor profesionale și este construit ca standard de calitate și arhitectură pentru dezvoltarea întregii zone de birouri.

Involved stakeholders

Arhitect

  • M3D Cinetic