Skip to main content
  • Residental/Project Sema Parc situat în Bucharest, România
  • Residental/Project Sema Parc situat în Bucharest, România
  • Residental/Project Sema Parc situat în Bucharest, România
  • M3D Cinetic

Sema Parc

Bucharest - România - 2021

Situat în cel mai nou pol de dezvoltare imobiliară – zona de centru-vest a Bucureștiului, Sema Park devine unul dintre cele mai reprezentative construcții din inima capitalei. Dezvoltarea impresionantă oferă un hub vibrant în care oamenii vor să locuiască, companiile vor să crească, iar cartiere să prindă viață.

Această etapă din cadrul proiectului de reconversie urbană estimat la 70 milioane euro este dezvoltat de către compania River Development în parteneriat cu M3D Cinetic și presupune finalizarea a două clădiri de birouri clasă A. Ca urmare a unei colaborări de succes cu furnizori cheie, Reynaers Aluminium a fost desemnat partenerul de încredere pentru integrarea celor mai inovatoare soluții de aluminiu pentru fațadele proiectului imobiliar mixt care va acoperi întreaga gamă de funcțiuni și facilități specifice vieții moderne.

Clădirile C3 și C4 continuă dezvoltarea construită pe platforma fostei fabrici Semănătoarea, pe latura de Nord a terenului, către Splaiul Independenței, cu C4 aliniată spre râul Dâmbovița și cu C3 în spate, către piațeta centrală a ansamblului. Cele 2 clădiri sunt gândite unitar ca sisteme de fațadă și alcătuire volumetrică, dar prezintă particularități ce le conferă personalitate.

Estetica proiectului a fost concepută pentru a lărgi orizontul și a permite ocupanților să aibă o imagine de ansamblu asupra bulevardelor care oferă deschidere spre o dezvoltare durabilă, dar și asupra răului și lacului din împrejurimi. Reynaers Aluminium a utilizat sisteme care creează o prezență maximă a spațiului și a luminii naturale, rezultând o integrare perfectă între mediul interior și exterior.
Reynaers Aluminium a susținut eforturile proiectanților în crearea unor clădiri care să arate la fel de surprinzător atât la interior cât și la exterior. Colaborarea îndeaproape cu arhitecții și firma de tâmplărie a asigurat ca fiecare clădire să fie unică și inovatoare în ceaa ce privește aspectul și funcționalitatea. Sisteme CW 50 și CW 60 creează un sentiment de ritmicitate pe fațada clădirilor, în concordanță cu sentimentul de colectivitate.
Clădirea C3, cu un regim de înălțime P+5E este dezvoltată în jurul unei curți interioare amenajată peisager. Volumetria clădirii, alcătuită din 2 corpuri întrepătrunse, tratate diferit ca fațadă, se dezvoltă în jurul acestei curți. Local, integrate în fațadă soluții de tâmplărie din gama CW 60, sunt create terase cu parapet înalt, orientate spre această curte sau spre clădirile existente ale ansamblului.
Fațadele volumului principal se disting prin lamelele verticale, care au și rol de umbrire pasivă a spațiilor interioare. Fațada volumelor retrase realizată cu sistemul Reynaers Aluminium CW ... asigură transparență maximp, cu panouri mari de sticlă alternate cu zone ce includ ferestre mobile din gama CW 50 THW
Holul de intrare realizat din profiluri CW 60 comunică cu piateța dintre cele 2 clădiri dar se deschide și către curtea interioară spre partea din spate.
Cladirea C4, de 16 etaje (P+14E+etaj 15 retras) oferă vederi directe prin pereți cortină CW60 către râul Dambovița și către lacul Morii de la fiecare etaj. Volumetric, spre Dâmbovița, clădirea este alcătuită din 3 corpuri suprapuse. Funcțional, fațadele CW60 oferă umbrire pasivă pentru etajele superioare prin folosirea aceluiasi limbaj - lamele verticale din aluminiu. Către clădirile existente și către clădirea C3, volumele cladirii sunt intercalate, completând astfel compoziția creată.
Etajele de birouri pentru care s-au furnizat sistemele CW 60 sunt dezvoltate în jurul unui nucleu central oferind performanțe extraordinare privind etanșeitatea apă-aer-vânt și pătrunderea maximă a luminii pentru toate spațile.

Involved stakeholders

Arhitect

  • M3D Cinetic

Alte părți interesate